Banánové palačinky se skořicovo-medovou polevou
Dokonalá snídaně. Určitě ano. Snídaně má v sobě mnoho pro tělo prospěšných látek. Stále se debatuje o tom, zda-li je med paleo či ne. My z paleo receptů používáme med stále nejen jako sladidlo, ale i do pokrmů. Skořice působí blahodárně na organismus. Pomáhá zlepšovat trávení. V chladnějších obdobích pomáhá překonávat nemoci a nachlazení. Bojuje proti infekci, celulitidě. Většina fitness nadšenců používá skořici díky jejím účinkům proti bolestem svalů a kloubů. Rozehřívá organismus a působí jako afrodisiakum.
Suroviny
- 2 kusy banán
- 2 kusy vejce
- 1 lžíce medu tekutý
- 1-2 lžičky skořice mletá
- olivový olej
Porce: porce
Pokyny
- Banány si oloupeme a přímo na desce je rozmělníme vidličkou. Dáme jej do misky a přidáme dvě vejce.
- Na rozehřátou pánev kápneme olivový olej a naběračkou lijeme směs do pánve. Opékáme z obou stran stejně jako klasické palačinky.
- Mezitím si připravíme mističku a dáme do ni skořici a k tomu med. Dobře promícháme, aby nám vznikla tekutá poleva bez hrudek.
- Opečené palačinky dáme na talíř a přidáme polevu dle chuti.
Sdílet tento recept
Počet zobrazení: 47 337
Related Posts
-
Brokolice s česnekem a vajíčkem
2 komentáře | Kvě 1, 2014 -
Pečené avokádo s vejcem
4 komentáře | Úno 2, 2016 -
Pečené banány s jahodami
1 komentář | Dub 16, 2016 -
Restované banány s grepovou šťávou
Žádné komentáře | Led 21, 2015
About The Author

Jan Dragomir
Osobní trenér, instruktor a lektor kurzů. Paleo dieta je jedna z mnoha diet, ale tahle dieta jde ruku v ruce s cvičením a to mi vyhovuje. Kontakt | POWER WORKOUT
6 Comments
Tak tieto palacinky su ovela lepšie ako normálne,
ine si už asi ani robiť nebudem.Sú dosť sladké aj bez dosladzovania vklude sa da použiť aj kyslejšie ovocie a aj pocit po jedle je ovela viac fresh než po klasických palacinkách..je to faajn..
Honzo, díky za tip na tyto palačinky. Mám obecně palačinky rád, ale také sse snažím omezovat lepek v potravě. Tento recept určitě vyzkouším, už kvůli tomu sympatickému času přípravy.
Nevím co dělám špatně ale mne se to při každém pokusu o obracení trhá
Ja taky dělám neco špatně,taky se mi to trhá.Ve finále z toho mám trhance,ale výborný:-)
Je potřeba ty palačinky dělat velmi pomalu na mírném ohni a také dobrou pánev, pak se tolik netrhají :).
Opravdu výborná snídaně, a i bez medu hodně sladké, jsem za tip ráda 🙂 i synovi 3 roky moc chutnaly 🙂