Hovězí Jerky
Porce Doba přípravy
1porce 10hodin
Doba vaření
180korun
Porce Doba přípravy
1porce 10hodin
Doba vaření
180korun
Pokyny
  1. Maso vcelku omyjeme. Odstraníme tučné části z masa, aby nám zbylo opravdu jen libové. Maso krájíme buď nožem nebo nejlépe na elektrickém kráječi na co nejtenčí plátky.
  2. Pokud krájíme nožem tak můžeme plátky masa naklepat a poté ještě nakrájet. Plátky masa by měli být dlouhé cca 10 cm a široké cca 3 cm.
  3. Maso máme rozložené na pracovní ploše (talíře, desky). Dle chuti okořeníme. Sůl, grilovací koření, kari. Badyán opatrně protože je hodně aromatický.
  4. Připravíme si párátka a každý plátek propíchneme a zavěsíme na mřížku do trouby.
  5. Do spodní části trouby dáme plech, kde bude odkapávat šťáva z masa.
  6. Předehřejeme troubu na 75 stupňů a maso tam necháme necelou hodinu. Poté snížíme teplotu na 55 stupňů a sušíme. Hotové maso poznáme tak, že se bude lámat. Nemělo by být gumové.
Poznámky k receptu

Pro lepší krájení masa necháme maso lehce ztuhnout, hodně lidí dává do mrazáku, já tuto metodu nezkoušel.

Je lepší používat troubu s větrákem, jelikož vzduch nestojí a stále koluje a tím se urychluje sušení masa.