Kuře s batáty a dušenou kapustou
Díky kapustě je tohle jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho obměnit tak, že přidáte směs jiné listové zeleniny, jako je mangold a špenát. Jen nezapomeňte odstranit ta nejsilnější žebra ze středů listů, než je rozdělíte na kousky a pořádně je omyjete, abyste je zbavili všech nečistot.
Porce Doba přípravy
5porcí 45minut
Doba vaření
5hodin
Porce Doba přípravy
5porcí 45minut
Doba vaření
5hodin
Suroviny
Pokyny
  1. Kuře opláchněte a nakrájejte ho na malé kousky. Dejte je do hrnce na pomalé vaření. Kuřecí maso posypejte zeleninou nakrájenou na kostičky: cibulí, mrkví a batátem. Přidejte česnek, kuřecí vývar, rajčatový protlak, balzamikový ocet, hořčici a bobkové listy. Zamíchejte, aby se vše dobře smísilo. Zapněte hrnec na pomalé vaření na vysoký stupeň a nechte tři až čtyři hodiny vařit, nebo dokud mrkve a batát nebudou měkké. Přidejte kapustu, promíchejte a ještě jednu hodinu vařte.
  2. Dušenou směs ochutnejte a podle chuti ji osolte a opepřete. Odstraňte bobkové listy a podávejte.