Kuřecí prsa na kari se sezamovými semínky
|Myslíte, že dát si k obědu jenom maso není dobré? My si myslíme pravý opak. Pravěcí lidé jedli hlavně maso tak proč nezkusit recept jen s masem. K dnešnímu receptu jsem zvolil maso kuřecí. Kuřecí paleo prsa v sezamu a kari je jednoduchý recept plný zajímavých chutí. Díky kari koření a drceného pepře se spojí chuť a vůně a přidáním sezamového semínka se vytvoří vynikající zážitek. Kari koření – věděli jste, že pouhá špetka do jídla tohoto vynikajícího koření brání přibírání na váze? Ano je to tak. Hlavní složkou tohoto koření je kurkuma a právě ta brání přibírání na váze. Kurkumin potlačuje nárůst tukových buněk. Kari koření má výrazně žlutou barvu a skládá se až z 25 druhů koření. Má různé modifikace ať už Indie či z jižní Asie, ale základ je pořád stejný (kurkuma).
- 2 kusy kuřecí prsa
- 1 hrst sezamová semínka
- sůl
- pepř celý
- kari
- olivový olej extra virgine
- Kuřecí prsa si omyjeme a zbavíme nečistot. Osolíme. Celý pepř si dáme do plátěného ubrousku a paličkou jej nadrtíme. Posypeme prsa nadrceným pepřem a přidáme kari.
- Připravíme si plech a dáme na něj pečící papír. Prsa vložíme na plech a lehce pokapeme olivovým olejem. Sezamovým semínkem posypeme kuřecí prsa (nemusíte šetřit) a dáme péct do rozehřáté trouby na 20 - 25 minut na 200 stupňů.