Kuřecí stehno si omyjeme a dáme do hrnce. Zalejeme vodou tak, aby bylo ponořené. Přidáme sůl, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření a 2 listy bobkového listu. Vaříme.
Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na větší kusy a přidáme zeleninu do hrnce. Vaříme do měkka.
Jakmile bude zelenina měkká tak ji vyndáme na talíř. Jakmile bude maso uvařené je vývar hotový. Vyndáme maso na talíř a maso obereme od kostí. Listy šalvěje si omyjeme a pokrájíme na jemno.
Vývar přecedíme přes sítko. Do hlubokého talíře či misky dáme zeleninu (dle chuti), kterou jsme si nakrájeli na malé kousky. Přídáme maso (dle chuti). Šalvěj přidáme do talíře. Celé to zalejeme vývarem. Promícháme tak, aby se spojili chutě surovin a rovnou servíruje.