Masové koule s chřestem
|Jednoduchý recept, který svoji kombinací je naprosto úžasný. Kvalitní maso, které si necháte namlít přímo u řezníka + koření a chřest, který patří mezi gurmánskou lahůdku. Nejlepší je zelený, ale pro dnešní recept jsme si připravili bílý chřest. Stačí dvě kvalitní suroviny a máte plnohodnotné jídlo.
Suroviny
- 200 g mleté maso hovězí + vepřové
- 8 ks bílý chřest
- sůl
- pepř
- kari
- provensálské bylinky
- majóránka
- olivový olej
Porce: porce
Pokyny
- Mleté maso dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř a veškeré koření dle chuti. Pečlivě promícháme.
- Z masa si vytvoříme koule nebo tvar, který se nám líbí a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 - 20 minut.
- Chřest si oloupeme nejlépe škrabkou na zeleninu nebo přímo škrabkou na chřest. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 5-8 minut. Doba vaření záleží na tloušťce chřestu.
- Chřest vyndáme z vody a rovnou servírujeme. K chřestu přidáme upečené masové koule.
Sdílet tento recept
2 Comments
Výborný recept!! Maso jsem tedy zapekla v misečkách, takže z něj neunikla šťáva a chřest jsem sehnala zelený, takže jsme měli zelený 🙂 Moc jsme si pochutnali!
Zdravím Kláro. Moc mě těší, že se Vám recept líbí. Budu se těšit na další komentáře. 🙂