Masové koule s chřestem
Porce Doba přípravy
1porce 30minut
Doba vaření
30korun
Porce Doba přípravy
1porce 30minut
Doba vaření
30korun
Pokyny
  1. Mleté maso dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř a veškeré koření dle chuti. Pečlivě promícháme.
  2. Z masa si vytvoříme koule nebo tvar, který se nám líbí a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 – 20 minut.
  3. Chřest si oloupeme nejlépe škrabkou na zeleninu nebo přímo škrabkou na chřest. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 5-8 minut. Doba vaření záleží na tloušťce chřestu.
  4. Chřest vyndáme z vody a rovnou servírujeme. K chřestu přidáme upečené masové koule.