Mrkev a celer na způsob palea s kuřecím masem
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Doba vaření
50korun
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Doba vaření
50korun
Pokyny
  1. Kuřecí prsa si omyjeme. Nakrájíme na větší kusy. Osolíme. Přidáme grilovací koření a provensálské bylinky. Dáme na plech pečící papír. Maso dáme na plech a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 200 stupňů a na cca 10 – 15 minut.
  2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme restovat na pánev s olivovým olejem. Mezitím si očistíme celer a mrkev. Nastrouháme na větším struhadle. Jakmile bude cibulka pomalu dozlatova přidáme celer a mrkev do pánve (můžeme přidat olivový olej) a restujeme dál dokud zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme a přidáme bazalku (dle chuti).
  3. Směs dáme na talíř společně s kuřecím masem a rovnou servírujeme.