Mrkvový krém se zázvorem
Porce Doba přípravy
4Porce 30Minut
Doba vaření
25
Porce Doba přípravy
4Porce 30Minut
Doba vaření
25
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si střední hrnec a do něj nalijeme nalijeme olivový olej. Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  2. Jakmile mrkev změkne, důkladně ji rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši. Přidáme sůl a pepř dle chuti a přibližně 1 cm nastrouhaného zázvoru. Zázvor polévce dodá velmi výraznou chuť a proto nedoporučujeme to s ním přehánět.
  3. Celou polévku chvíli vaříme a můžeme podávat. Výsledný krém můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.