Pečená paleo krkovička s bylinkama
|Pečená paleo krkovička s bylinkama je vhodná jako vydatný paleo oběd. Jídlo bude plné výrazných chutí nejen díky zelenině, ale i bylinek. Bylinky se přidávají do jídel už celá staletí i tisíciletí. Nejlepší jsou čerstvé po utržení. Věděli jste, že tymián má vysoký obsah vonných silic? Z tymiánu se nejčastěji připravuje odvar, ale díky své silné vůni je základem pro nejrůznější pokrmy. Ve zdravém životním stylu, fitness a v různých dietách by tymián neměl chybět z důvodu, že urychluje trávení tuků. Thymol v kombinaci s cymofenolem navíc zlepšuje činnost hladkého svalstva průdušek, což usnadňuje vykašlávání hlenu. Pomáhá při léčbě bolesti v krku a aftů.
Suroviny
- 1-2 plátky vepřová krkovička
- 2 kusy mrkev
- 10 kusů cherry rajčátka
- šalvěj
- tymián
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky
- olivový olej extra virgine
Porce: porce
Pokyny
- Mrkev si očistíme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky (záleží na vás). Dáme do pánve a přidáme olivový olej. Přidáme sůl a pepř a restujeme do měkka.
- Mezitím si nakrájíme rajčátka na půl. Bylinky si posekáme. Přidáme do pánve rajčátka a hned na to bylinky. Zamícháme, aby se spojili chutě. 1-2 minuty restujeme.
- Upečené maso vyndáme z trouby. Směs a maso dáme na talíř a rovnou servírujeme.
Sdílet tento recept