Pečený candát s mrkví a polníčkem
|Dnes jsme si pro Vás připravili opravdovou lahůdku. Candát patří mezi nejchutnější ryby co se dají chytit na českém území. Patří mezi ušlechtilé druhy ryb a tzn. že je u něho zákonem stanovena minimální lovná délka. Z nutričního hlediska obsahuje 100 g candáta – 19 % bílkovin a pouhých 0,7 % tuku + spousty vitamínů a minerálů což je vynikající do redukčních diet.
Suroviny
- 200 g candát
- 2 kusy mrkev
- 50 g salát polníček
- sůl
- pepř
- kmín drcený
- olivový olej extra virgine
Porce: porce
Pokyny
- Candáta očistíme. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 stupňů na 18 - 20 minut.
- Mrkev očistíme a nakrájíme na vetší nudličky. Osolíme a opepříme. Orestujeme na olivovém oleji do měkka.
- Přidáme omytý polníček do pánve s orestovanou mrkví a restujeme ještě asi 30 vteřin.
- Mrkev s polníčkem dáme na talíř a přidáme upečeného candáta. Ihned servírujeme.
Sdílet tento recept