Pečený lilek s hovězím masem
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Doba vaření
70korun
Porce Doba přípravy
2porce 30minut
Doba vaření
70korun
Suroviny
Pokyny
  1. Lilek rozkrojíme napůl. Vydlabeme vnitřní část a nakrájíme na menší kousky (použijeme jen část lilku). Maso dáme do misky. Omyjeme papriku a pokrájíme na kostky. Papriku a lilek dáme do misky společně s masem. Osolíme a opepříme a přidáme pokrájený česnek na drobno. Zamícháme.
  2. Vydlabaný lilek naplníme směsí masa a zeleniny a dáme do vyhřáté trouby na 150 stupňů na 15 – 20 minut.
  3. Mezitím si omyjeme salát, okurku a rajče. Pokrájíme a dáme do misky. Osolíme opepříme a zamícháme.
  4. Jakmile bude lilek hotový. Rovnou servírujeme společně se salátem.