Pikantní dýňová polévka s krevetami
Suroviny
1
ks
dýně
máslová (Butternut Squash) či jakákoliv dýně
400
g
krevety
1
ks
řapikatý celer
1
ks
cibule
1
ks
paprika
zelená
1
ks
vývar
zeleninový nebo kuřecí
1
lžíce
ghi
0.5
plechovky
kokosové mléko
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř
kajenský
dle chuti
kari
dle chuti
nové koření
dle chuti
bobkový list
dle chuti
zelený koriandr
Pokyny
Dýni oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme na kostky.
Na ghi másle osmažíme cibulku do sklovata. Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostky. Následně přidáme dýni a necháme vše orestovat.
Okořeníme (ale zatím nepřidáváme bobkový list a nové koření)
Celou směs zalijeme vývar a vše mírně povaříme do měkka. Jakmile je zelenina a dýně měkká, necháme trošku zchladnout.
Vše pořádně rozmačkáme nebo rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Následně přidáme kokosové mléko, bobkový list a nové koření.
Krevety oresthujeme na trošce ghi másla.
Nakonec vše pořádně zamícháme a případně dochutíme, navrch přidáme krevety a dozdobíme zeleným koriandrem či petrželkou.