Pikantní dýňová polévka s krevetami
Suroviny
Pokyny
  1. Dýni oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme na kostky.
  2. Na ghi másle osmažíme cibulku do sklovata. Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostky. Následně přidáme dýni a necháme vše orestovat.
  3. Okořeníme (ale zatím nepřidáváme bobkový list a nové koření)
  4. Celou směs zalijeme vývar a vše mírně povaříme do měkka. Jakmile je zelenina a dýně měkká, necháme trošku zchladnout.
  5. Vše pořádně rozmačkáme nebo rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Následně přidáme kokosové mléko, bobkový list a nové koření.
  6. Krevety oresthujeme na trošce ghi másla.
  7. Nakonec vše pořádně zamícháme a případně dochutíme, navrch přidáme krevety a dozdobíme zeleným koriandrem či petrželkou.