Salát se ztraceným vejcem
Porce Doba přípravy
1porce 20minut
Doba vaření
30korun
Porce Doba přípravy
1porce 20minut
Doba vaření
30korun
Suroviny
Pokyny
  1. Rajčátka a ředkvičky očistíme a nakrájíme na malé kousky, Polníček opláchneme a zbavíme nečistot.
  2. Dáme vařit vodu do hrnce a osolíme a přidáme malinko octu.
  3. Rajčátka, ředkvičky a polníček spojíme v misce dohromady. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej vyšší kvality ( extra virgine ). Promícháme a necháme chvíli odstát
  4. Mezitím jsme přivedli vodu do varu. Ztlumíme var vody a lžící v hrnci uděláme vír. Rozklepneme vejce a pomalu vložíme doprostřed víru. Žloutek se nám obalí bílkem a asi po 20-30 vteřinách vejce lžící vyndáme na talíř.
  5. Připravený salát vložíme na talíř, vejce dáme nahoru na salát a špičkou nože vejce rozřízneme. Dobrou chuť.