Švédské kuličky s květákovou kaší na způsob paleo
Suroviny
Omáčka:
Květáková kaše
  • 1hlava květák
  • 1lžíce ghighi máslo/tuk
  • dle chuti sůl
  • špetka pažitkamůže být i petrželka případně další koření dle chuti
Pokyny
  1. Na rozehřáté pánvi na 1 lžíci oleje osmažte cibulku do sklovata.
  2. Smíchejte ji s masovou směsí, kořením a poté zapracujte vejce.
  3. Vytvořte menší kuličky a uválejte je v mokrých dlaních (aby se Vám nelepily na ruce).
  4. Rozehřejte tuk na pánvi a osmažte kuličky dohněda ze všech stran.
  5. Připravený vývar přiveďte k varu, přilijte rozmíchané kokosové mléku a všechny ostatní ingredience na omáčku. Omáčku povařte, můžete zahustit tapiokovou moukou anebo jenom vařte a dokud se nebude mít omáčka požadovanou hustotu.
  6. Nakonec do omáčky přidejte masové kuličky a nechte je přibližně 5 minut povařit.
Květáková kaše
  1. Květák rozebereme na růžičky, spaříme na 8 minut.
  2. Poté ho celý dáme do mixeru, přidáme máslo ghi a rozmixujeme na kaši.
  3. Nakonec zamícháme se sekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat spolu s masovými kuličkami a omáčkou.
Poznámky k receptu

Omáčku je volitelně možné zahustit tapiokovou moukou.