Tradiční hovězí guláš
Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2. Bez příloh. Bez lepku. Bez kompromisu. Tradiční guláš z hovězí kližky. Klasika všech klasik.
Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2. Bez příloh. Bez lepku. Bez kompromisu. Tradiční guláš z hovězí kližky. Klasika všech klasik.
Porce | Doba přípravy |
6 | 180 - 240 minut |
Doba vaření |
200 Kč |
|
|
Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2. Bez příloh. Bez lepku. Bez kompromisu. Tradiční guláš z hovězí kližky. Klasika všech klasik.
|
Suroviny
- 750 g hovězí kližky
- 750 g cibule
- 750 ml hovězího vývaru
- 100 g vepřového sádla
- 20 g hovězího tuku (kachního sádla)
- 1 ks rajský protlak (pouze z rajčat)
- 25 g mleté sladké lahůdkové papriky maďarská (nejlépe Asta 120)
- 10 g čerstvě drceného kmínu
- 5 g čerstvě drceného pepře
- 10 g majoránky
- 4 stroužky česneku
Porce:
Pokyny
- Na rozpuštěném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme polovinu drceného kmínu
- Cibuli restujeme do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso
- Maso zprudka orestujeme, přidáme sladkou mletou papriku a přikryjeme pokličkou
- Promícháme a přidáme sůl, pepř, kmín, rajský protlak a zalejeme částí vývaru
- Dusíme po 2 hodiny a v průběhu promícháváme a přiléváme vývar
- Nakonec přisypeme majoránku, lehce provaříme a do hotového guláše zamícháme prolisovaný česnek
Poznámky k receptu
Chilli, pálivá paprika? Klidně. Jaký si to uděláš, takový guláš.
Sdílet tento recept
Počet zobrazení: 28 148
Related Posts
-
Pečené paleo kuře s rajčátky, polníčkem a ředkvičkou
Žádné komentáře | Kvě 2, 2014 -
Kuře s batáty a dušenou kapustou
1 komentář | Úno 8, 2020 -
Krutí nudličky se špenátem a restovanými rajčátky
Žádné komentáře | Lis 25, 2015 -
Kuřecí kousky se salátem insalatina a zeleninou
Žádné komentáře | Úno 21, 2015
About The Author

Filip H.
Čerstvé suroviny. Elegantní Příprava. Zajímavá chuť. O takové recepty se tady s Vámi podělím. Taková jídla mě baví.