Tradiční hovězí guláš
Silná chuť. Bílkoviny, železo, vitamíny Bl, B2. Bez příloh. Bez lepku. Bez kompromisu. Tradiční guláš z hovězí kližky. Klasika všech klasik.
Chod
Main Dish
Kuchyň
Česká
Porce
Doba přípravy
6
180 – 240 minut
Doba vaření
200
Kč
Porce
Doba přípravy
6
180 – 240 minut
Doba vaření
200
Kč
Suroviny
750
g
hovězí kližky
750
g
cibule
750
ml
hovězího vývaru
100
g
vepřového sádla
20
g
hovězího tuku
(kachního sádla)
1
ks
rajský protlak
(pouze z rajčat)
25
g
mleté sladké lahůdkové papriky
maďarská (nejlépe Asta 120)
10
g
čerstvě drceného kmínu
5
g
čerstvě drceného pepře
10
g
majoránky
4
stroužky
česneku
Pokyny
Na rozpuštěném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme polovinu drceného kmínu
Cibuli restujeme do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso
Maso zprudka orestujeme, přidáme sladkou mletou papriku a přikryjeme pokličkou
Promícháme a přidáme sůl, pepř, kmín, rajský protlak a zalejeme částí vývaru
Dusíme po 2 hodiny a v průběhu promícháváme a přiléváme vývar
Nakonec přisypeme majoránku, lehce provaříme a do hotového guláše zamícháme prolisovaný česnek
Poznámky k receptu
Chilli, pálivá paprika? Klidně. Jaký si to uděláš, takový guláš.