Vepřová játra na cibulce s restovanou paprikou
Porce Doba přípravy
1porce 30minut
Doba vaření
40korun
Porce Doba přípravy
1porce 30minut
Doba vaření
40korun
Pokyny
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na libovolné kousky. V pánvi necháme roztopit sádlo a vložíme cibuli, kterou orestujeme.
  2. Mezitím si omyjeme játra a nakrájíme na plátky (čím tlusčí plátky tím déle se budou dusit) Nakrájená játra na plátky vložíme do pánve s cibulí a orestujeme ze všech stran.
  3. Jakmile budou játra orestovaná, osolíme a opepříme. Zalijeme 200 – 300 ml vody tak aby byla játra zcela zalitá vodou a dusíme do měkka. V polovině dušení přidáme sušenou basalku (dle chuťi). Zamícháme a dusíme.
  4. Papriku si omyjeme a očistíme od semen. Rozpulíme na půl podélně a orestujeme na olivovém oleji na prudko tak aby se paprika rychle opekla. Během restování přidáme sůl a pepř.
  5. Jakmile bude parika orestovaná. Přendáme ji na talíř společně s játry a cibulí a ihned servírujeme.