Vepřové nudličky s mrkví a jarní cibulkou
|Dnes jsme si pro Vás připravili velice rychlý oběd nebo i večeři. Vepřové maso v kombinaci s mrkví, jarní cibulkou, bazalkou a kari nabourá přímo Vaše chuťové pohárky. Jarní cibulka obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B (hlavně kyselinu listovou B9), vitamín K1, vápník, železo, draslík, jód, magnesium, v bílé části ještě i síru. Má antibakteriální a protiplísňové účinky. Stejně jako klasická cibule obsahuje allicin (látku s antibiotickými účinky), takže velmi dobře pomáhá při léčbě nachlazení, rýmy i kašle. Pomáhá s ničením mikroorganismů na sliznici v našich dutinách. Obsažená kyselina listová je důležitá pro těhotné ženy, pro správný vývoj plodu. Přispívá ke zdravým vlasům a silným nehtům. Má pozitivní účinky na srdce i krevní tlak.
- 150 g vepřová kotleta
- 3 kusy mrkev
- 1/2 kusu jarní cibulka
- sůl
- grilovací koření
- kari
- pepř
- bazalka
- olivový olej
- Až bude maso hotové přidáme bazalku a 30 vteřin ještě orestujeme aby se spojili chutě. Dáme na talíř.
- Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme a orestujeme na výpeku z masa. Můžeme přidat olivový olej.
- Jakmile bude mrkev měkká přidáme nakrájenou a omytou jarní cibulku a 30 vteřin restujeme.
- Přidáme maso do pánve a vše promícháme, ale už nerestujeme. Ihned servírujeme
Tohle je můj oblíbený recept.
Je to opravdu dobrota!! Rychle připravené, minimum přísad a hned se po tom zapráší.
Děláme s hranolema. Je to mňamka