PALEO GUTS! Nabušené jídlo pro sportovce!
Dnešní recept jde pod povrch! Jde do hloubky. Je plný minerálů. Je paleo. Je hotový za 30 minut a je extrémně výživný! A co Vy? Máte kuráž?
Dušená drůbeží srdce a žaludky v pikantním kopřivovém vývaru se zázvorem chutnají skvěle. A navíc Vám dodají spoustu síly. Málokde byste hledali více živin a chuti. Lahodnou večeři z vnitřností si zkrátka oblíbíte.
Vnitřnosti obsahují kvalitní bílkoviny, vitamíny PP, taurin a mají vysoký obsah minerálních látek (železo, fosfor, vápník). Vše ještě znásobeno bylinkami, kterými se to v receptu jenom hemží.
Jdete do toho?
Porce | Doba přípravy |
5 porcí | 30-40 minut |
Doba vaření |
80 Kč |
|
|
Dušená drůbeží srdce a žaludky v pikantním kopřivovém vývaru se zázvorem chutnají skvěle. A navíc Vám dodají spoustu síly. Málokde byste hledali více živin a chuti. Lahodnou večeři z vnitřností si zkrátka oblíbíte.
Vnitřnosti obsahují kvalitní bílkoviny, vitamíny PP, taurin a mají vysoký obsah minerálních látek (železo, fosfor, vápník). Vše ještě znásobeno bylinkami, kterými se to v receptu jenom hemží.
Jdete do toho?
|
Suroviny
- 1 balení kuřecích žaludků cca 300g
- 2 balení kuřecích srdíček cca 500g
- 50 g uzené slaniny
- 20 g kachního sádla
- 3 ks menší cibule
- 30 g čerstvého zázvoru
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička sladké lahůdkové papriky
- 1 lžíce kmínu
- 3 lístky sušených rozmělněných šalvějových lístků
- 10 g sušených kopřiv
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1/2 lžíce krystalové mořské soli
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 3 ks bobkového listu
- 4 kuličky jalovce
- 20 ml jablečné koncentrované šťávy (přírodní sirup)
Porce: porcí
Pokyny
- Na kachním sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme najemno nakrájenou cibuli
- V hmoždíři rozmělníme kmín, rozmarýn, černý pepř a lístky šalvěje a spolu s paprikou vsypeme k dozlatova opečené cibluli
- Přidáme vnitřnosti a sůl, stlumíme plamen na polovinu a dusíme 20 minut
- V malém rendlíku připravíme 250 ml kopřivového vývaru (do vroucí vody vsypeme kopřivy a zprudka vaříme po dobu 10 minut, necháme pět minut vyluhovat)
- Do hrnce přidáme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, jalovec, bobkový list, jablečnou šťávu a přes sítko zalijeme kopřivovým vývarem
- Promícháme a necháme pod pokličkou pár minut dojít . Bylinky v receptu dodají pokrmu neopakovatelnou chuť a vůni.
- The Guts. Paleo Guts!
Sdílet tento recept
Počet zobrazení: 25 339
Related Posts
-
Vepřová kotleta s žampiony, kapary a oreganem
Žádné komentáře | Čvn 16, 2014 -
Kuřecí s kousky zeleniny
Žádné komentáře | Kvě 21, 2016 -
Krutí nudličky se špenátem a restovanými rajčátky
Žádné komentáře | Lis 25, 2015 -
Grilované supreme – tedy kuřecí prsíčko s kouskem křídla
Žádné komentáře | Čvn 2, 2014
About The Author

Filip H.
Čerstvé suroviny. Elegantní Příprava. Zajímavá chuť. O takové recepty se tady s Vámi podělím. Taková jídla mě baví.