Kuře s batáty a dušenou kapustou
Díky kapustě je tohle jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho obměnit tak, že přidáte směs jiné listové zeleniny, jako je mangold a špenát. Jen nezapomeňte odstranit ta nejsilnější žebra ze středů listů, než je rozdělíte na kousky a pořádně je omyjete, abyste je zbavili všech nečistot.
Porce | Doba přípravy |
5 porcí | 45 minut |
Doba vaření |
5 hodin |
|
|
Díky kapustě je tohle jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho obměnit tak, že přidáte směs jiné listové zeleniny, jako je mangold a špenát. Jen nezapomeňte odstranit ta nejsilnější žebra ze středů listů, než je rozdělíte na kousky a pořádně je omyjete, abyste je zbavili všech nečistot.
|
Suroviny
- 450 gramů kuřecí prsa bez kůže, bez kostí
- 1 ks cibule nakrájená na kostičky
- 3 ks mrkev oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 ks velký batát oloupaný a nakrájený na kostičky
- 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
- 240 ml kuřecí vývar s nízkým obsahem sodíku
- 90 g rajčatového protlaku
- 45 ml balzamikového octa
- 2 lžičky žluté hořčice bezlepkové
- 3 ks bobkový list
- 1 trs kapusty bez stonků a listy natrhané na kousky
- podle chuti mořská sůl
- podle chuti černý pepř čerstvě mletý
Porce: porcí
Pokyny
- Kuře opláchněte a nakrájejte ho na malé kousky. Dejte je do hrnce na pomalé vaření. Kuřecí maso posypejte zeleninou nakrájenou na kostičky: cibulí, mrkví a batátem. Přidejte česnek, kuřecí vývar, rajčatový protlak, balzamikový ocet, hořčici a bobkové listy. Zamíchejte, aby se vše dobře smísilo. Zapněte hrnec na pomalé vaření na vysoký stupeň a nechte tři až čtyři hodiny vařit, nebo dokud mrkve a batát nebudou měkké. Přidejte kapustu, promíchejte a ještě jednu hodinu vařte.
- Dušenou směs ochutnejte a podle chuti ji osolte a opepřete. Odstraňte bobkové listy a podávejte.
Sdílet tento recept
Počet zobrazení:
850
Related Posts
-
Mrkev a celer na způsob palea s kuřecím masem
Žádné komentáře | Led 4, 2015 -
Cuketové špagety s uzenou plecí
Žádné komentáře | Srp 19, 2016 -
Kuřecí paleo směs
Žádné komentáře | Říj 29, 2014 -
Grilované supreme – tedy kuřecí prsíčko s kouskem křídla
Žádné komentáře | Čvn 2, 2014
About The Author
M1ch@l
One Comment
Super recept!