Ovocný paleo salát se žlutým melounem a rybízem
|Dnes jsme si pro Vás připravili fresh ovocný salát. Díky kyselejší chuti rybízu je tento salát přímo osvěžující v letním období. Červený rybíz má vysoký obsah vitamínu C a draslíku. Už jen v pouhých 100 gramech je obsažena celá denní dávka vitamínu C a díky tomu také zlepšuje fungování imunitního systému. Bylinkáři již tradičně doporučují šťávu z červeného rybízu při léčbě horečky. Šťáva v letním období hodně osvěžuje.
Pokyny
- Žlutý meloun si rozpůlíme a lžící vydlabeme pecky. Rozpůlíme půlku na půl a nožem odřízneme dužinu od slupky. Nakrájíme libovolně na kostky
- Banán zbavíme slupky a nakrájíme na plátky
- Broskev omyjeme. Rozpůlíme na půl. Odstraníme pecku a nakrájíme libovolně na kostky.
- Rybíz omyjeme a odstraníme větvičky a nečistoty až nám zbydou čišté plody.
- Veškeré ovoce dáme do misky a promícháme. Ihned servírujeme.
Sdílet tento recept