Banánový trhanec s kaki
|Existuje snad lepší snídaně než tato? Určitě ano, ale banánový trhanec s kaki je dokonalou snídaní, která má v sobě mnoho pro tělo prospěšných látek. Kaki se využívá i v dietách jelikož obsahuje velké množství vlákniny. Obsahuje hodně vody.
Kaki je sladký plod ze Španělka. Nejen, že dodá tělu energii, ale také obsahuje mnoho vitaminu A. Dále pak fosfor a hořčík. Posiluje imunitní systém a metabolismus. Napomáhá stresu a nervozitě. Ve fitness má využití právě proto, že zmírňuje svalové potíže a přispívá k pevnosti kostí.
Pokyny
- Banán si oloupeme a přímo na desce jen rozmělníme vidličkou. Dáme jej do misky a přidáme dvě vejce.
- Kaki seřízneme z vrchní strany a vydlabeme dužinu lžící. Dáme na desku a dužinu pokrájíme dostatečně nožem tak, aby nám vzniklo pyré. Cca jedno kaki přidáme do misky a celé zamícháme. Zbytek pyré necháme nakonec.
- Na rozehřátou pánev kápneme olivový olej a naběračkou lijeme směs do pánve. Opékáme z obou stran stejně jako palačinky.
- Opečené a potrhané těsto dáme na talíř a přidáme pyré z kaki.
Sdílet tento recept