Hovězí svíčková s houbami a celerovou natí
|Dnes jsme si pro Vás připravili opravdovou lahůdku. Hovězí svíčková je TOP mezi hovězím masem. Kombinace s houbami a celerovou natí je jednoduchá a přitom důsledná na chuť pokrmu. Pro dnešní recept jsme použili houby ,,babka,, nebo-li hřib žlutomasý (suchohřib). Celerová nať – Posiluje imunitu, má antioxidační účinky, pozitivní vliv na krvetvorbu, má vliv na srážení krve (obsahuje velké množství vitamínu K).
Suroviny
- 200 g hovězí svíčková
- 1 hrst houby
- 1 kus celérová nať listy
- sůl
- pepř
- olivový olej
Porce: porce
Pokyny
- Maso si omyjeme. Nakrájíme dva cca 100 g plátky. Osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve dáme olivový olej a maso vložíme do pánve.
- Jakmile bude maso orestované vyndáme ho na talíř. Houby si předem namočíme do vody. (nejlépe čerstvé) Orestujeme na pánvi na výpeku.
- Jakmile budou houby orestované, přidáme nasekanou celerovou nať ( čím více tím lépe ) Krátce promícháme a orestujeme.
- Maso vložíme na talíř a přidáme orestované houby.
- Ihned servírujeme.
Sdílet tento recept