Kuřecí kapsa plněná šunkou, ředkvičkami a restovanou paprikou
|Kuřecí kapsa plněná šunkou, ředkvičkami a restovanou paprikou je docela jednoduchý paleo recept, ale musíte překonat prošpikování a uzavření směsi uvnitř masa. Potom budete mít vyhráno. Pokud Vám to bude dělat problém tak uberte zeleninu. Čerstvá ředkvička uvnitř masa si udrží svoje vitaminy, kterých je v této zelenině spousta, ale hlavním lákadlem je vysoký obsah draslíku a síry. Glukosilináty a další sírné sloučeniny, které jsou dobré hlavně pro osoby vystavené zvýšenému riziku vzniku rakoviny. V tradičním bylinkářstvím je však tato zelenina používána na léčbu žlučníku a jater. Ale pozor. Ve větším množství konzumace můžou mít neblahý vliv na funkci jater a činnost ledvin.
- 1 kus kuřecí prsa větší
- 1/2 kusu zelená paprika
- 1 kus ředkvička
- 1-2 plátky šunka nejvyšší jakost
- sůl
- grilovací koření
- kari
- olivový olej
- Kuřecí prsa si omyjeme a podélně nařízneme tak, aby bylo možné vložit potřebné suroviny dovnitř.
- Papriku si nakrájíme na plátky a dáme restovat do pánve s olivovým olejem. Zprudka opečeme. Mezitím si omyjeme ředkvičku a nakrájíme na plátky.
- Do kapsy vložíme 1-2 plátky šunky nejvyšší jakosti, přidáme orestovanou papriku a ředkvičku. Prošpikujeme kapsu tak aby nám směs nevypadla ven (špejle, párátka). Osolíme a přidáme grilovací koření a kari.
- Po upečení kapsu vložíme na talíř. Vyndáme párátka a rozkrojíme na půl. Rovnou servírujeme.