Salát s mrkví a jablky
|Salát s mrkví a jablky je perfetkní vitamínovou bombou a měl by nepostradatelně patřit do paleo diety. Tento salát obsahuje obrovský obsah vitamínu C, který je nepostradatelný pro lidský organismus. Mnoho sportovců ať už fitness nebo i jiných zaměření podceňují konzumaci jablek. Jedno jablko denně Vás udrží v dobré kondici. Dvojnásobná dávka se však pozitivně projeví i na vašem srdíčku a oběhovém systému. Jablka obsahují rozpustnou vlákninu zvanou pektin, která napomáhá odstraňovat z těla cholesterol. Jablka napomáhájí lepšímu trávení. Jablka řadíme do sacharidů. Přesně mezi monosacharidy (jednoduché cukry) s nízkým glikemickým indexem což pro tělo je vynikajícím každodenním startem a němělo by chybět v žádné snídani či svačině.
- Mrkev si očistíme a omyjeme. V misce nebo na talíři nastrouháme na struhadle na jemné nudličky.
- Jablka zbavíme slupky. V misce nebo na talíři nastrouháme na hrubší nudličky.
- Mrkev a jablka promícháme v misce. Očistíme limetku a nastrouháme do misky limetkovou kůru (cca z jedné půlky). Krásně nám ovoní celý salát. Z půlky limetky vymačkáme štávu do misky.
- Přidáme lžíci medu a všechno v misce promícháme, aby se spojili chutě. Servírujeme ihned. DOPORUČENÍ: Na salát se hodí chlazené jablka i mrkev. Jablka spíše sladká. Med lesní tekutý.