Grilované supreme – tedy kuřecí prsíčko s kouskem křídla
|Grilované supreme se salátkem z rajčete, okurky, papriky, ředkvičky a rukoly je skvělý, rychlý a jednoduchý recept na vydatný paleo oběd. Vše jen posypané pepřem, himálajskou solí a pocákané španělským olivovým olejem.
- Zelenina relativně jarní – ředkvičky jsou jasné a mám je nejraděj v tuto dobu, to ostatní je prostě k mání v obchodech. Rajčata tentokrát strašná. Dřevnatá v srdíčku. Rukola je vždy skvělá věc a já ji miluju čím dál tím více. Okurka průměr vždy skoro stejný jako bílé papriky. Oliváč prostě je doma stále…
- Maso – jak vidno na obrázku, vlastně se mi to nepovedlo. Proč? Všimněte si na levém kousku horní části! To je ta chvíle kdy maso začíná být suché. Vidíte jasně vlákna.
- Technologie – takže jasná chyba v postupu. Já zapomněl na jednu MALIČKOST! Totiž že když opékáte maso na pánvi a pak jej přeložíte na další cokoliv a dáte do trouby se správnou teplotou, jde o pokračování řekněme s následkem. Já jej tam ale tentokrát šoupnul i s pánví na které jsem opékal. Výsledek vidíte. Teplota dvakrát a daleko rychlejší úprava. Mělo to tam být pouze dvě minuty. Bylo čtyři a vidíte jak jsem dokončil.
Zajímavost o soli
Himálájská sůl na salátu a čemkoliv kde se sype jen na hotový pokrm? Jednoznačně je prostě lepší. Kamenná sůl v ryze panenské podobě. Nejvhodnější pro zdraví je čistě přírodní krystalická sůl. Je přirozeně obohacena o všechny nezbytné minerály a stopové prvky potřebné pro lidský organismus. Je snadno vstřebatelná a její přebytky tělo lehce vyloučí bez vedlejších účinků. Růžová sůl je jemná, chutná a díky opravdu velkému množství přírodních látek má typickou oranžovou až růžovou barvu. Hodí se do mlýnků na koření, stejně jako na přímé použití například na pečivo. Neobsahuje žádné umělé nebo chemické příměsi. Pomáhá také při cestování, udržuje tělo ve výborné kondici i ve zhoršených podmínkách (horko, nedostatek pohybu, stísněný prostor, dlouhá cesta, nervozita, horší trávení, natékání končetin), funguje jako přírodní deodorant, nahradí zubní pastu, je výborná na zubní kámen a léčí sklovinu. Upravuje zažívací obtíže. Výborná do polévek, omáček, salátů, na chleba s máslem…
- 1 ks supreme
- 2 ks rajče
- 1 ks salátová okurka
- 1 ks paprika bílá
- rukola
- 2 PL olivový olej španělský
- sůl
- pepř
- Marinované, nebo jen kořeněné, odleželé či úplně čerstvé maso opečeme na pánvi z obou stran.
- Po dvou minutách na středním plamenu a šoupneme do trouby rozpálené na 220°C/4-8 minut.
- Přílohu připravíme dle momentální chuti. Já tentokráte jen s variací salátů a zeleniny uvedené v ingrediencích.