Kuřecí prsa s pečenou cibulí a česnekem
|Dnešní recept je velmi rychlý na přípravu. Kuřecí prsa s pečenou cibulí a česnekem jak už název naznačuje tak půjde o pečení. Tři suroviny nám umožní perfektní jídlo, které osloví. Kuřecí prsa – bílkoviny. Cibule – imunita a skvělý doplněk k jídlům díky její nezaměnitelné chuti. Česnek – již tak známá rostlina, ale je obrovský rozdíl mezi zahraničním česnekem, který je nejčastěji dovážen z Číny díky jeho nízké ceně. Pro dnešní recept jsem zvolil česnek český, protože jej poznáte nejen díky vzhledu, ale i silné vůni a chuti. Nejnovější výzkumy, které se zabývaly vlivem česneku na činnost srdce a krevního oběhu, ukazují, že tato zelenina má jedinečnou schopnost příznivě ovlivňovat některé faktory přispívající ke vzniku srdečních vad i zcela předcházet jejich vzniku. Vědci zkoumající výskyt chorob v různých populacích například zjistili, že v zemích, kde česnek tvoří významnou část stravy, umírá podstatně méně lidí na infarkt i přesto, že v řadě těchto zemí se kouří a pije alkohol ve stejné míře jako v Británii. Silná sloučenina jménem allicin, která se uvolňuje v okamžiku, kdy stroužek česneku rozmáčkneme. Česnek ovšem také nadmíru účinně chrání proti rakovině.
- 200 g kuřecí prsa
- 2 kusy cibule
- 3 stroužky česnek český
- sůl
- pepř
- kari
- olivový olej extra virgine
- Kuřecí prsa si omyjeme. Nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme kari. Na plech si dáme pečící papír a plátky masa na něj. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.
- Mezitím si oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Cca 5 minut před koncem pečení jej přidáme na plech.
- Jakmile bude maso upečené rovnou servírujeme na talíř.