Pikantní dýňová polévka s krevetami
|Pikantní dýňová polévka s krevetami patří mezi polévky, ve kterých je MASO! 🙂 Krevety obsahují velké množství prospěšných látek jako jód, zinek či vápník. Ty příznivě působí na štítnou žlázu, srdce a podporují imunitu.
Suroviny
- 1 ks dýně máslová (Butternut Squash) či jakákoliv dýně
- 400 g krevety
- 1 ks řapikatý celer
- 1 ks cibule
- 1 ks paprika zelená
- 1 ks vývar zeleninový nebo kuřecí
- 1 lžíce ghi
- 0.5 plechovky kokosové mléko
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř kajenský
- dle chuti kari
- dle chuti nové koření
- dle chuti bobkový list
- dle chuti zelený koriandr
Porce:
Pokyny
- Dýni oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme na kostky.
- Na ghi másle osmažíme cibulku do sklovata. Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostky. Následně přidáme dýni a necháme vše orestovat.
- Okořeníme (ale zatím nepřidáváme bobkový list a nové koření)
- Celou směs zalijeme vývar a vše mírně povaříme do měkka. Jakmile je zelenina a dýně měkká, necháme trošku zchladnout.
- Vše pořádně rozmačkáme nebo rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Následně přidáme kokosové mléko, bobkový list a nové koření.
- Krevety oresthujeme na trošce ghi másla.
- Nakonec vše pořádně zamícháme a případně dochutíme, navrch přidáme krevety a dozdobíme zeleným koriandrem či petrželkou.
Sdílet tento recept