Hovězí svíčková s cuketou a kari
|Hovězí svíčková je maso získávané zespodu posledních hrudních a bederních obratlů. Hovězí svíčková bývá často označována za nejkvalitnější část hovězího masa, používá se na bifteky, tatarské bifteky, někdy je dušena v celku, na tmavé omáčce, často se smetanou. Kombinace zeleniny, kari a hovězí svíčkové je naprostá lahůdka a obsahuje hodně vitamínů.
Suroviny
- 200 g hovězí svíčková
- 1 kus cuketa
- 2 kusy rajčata
- 1 kus paprika zelená
- 2 stroužky česnek
- sůl
- pepř
- kari
- olivový olej extra virgine
Porce: porce
Pokyny
- Maso si omyjeme. Nakrájíme dva cca 100 g plátky. Osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve dáme olivový olej a maso vložíme do pánve.
- Jakmile bude maso orestované vyndáme ho na talíř. Rajčata, cuketu a papriku omyjeme a zbavíme nečistot. Nakrájíme na libovolné kousky. Dáme do misky. Osolíme, opepříme a přidáme kari (dle libosti). Zamícháme a orestujeme na výpeku v pánvi. Můžeme přidat olivový olej.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Až bude zelenina měkká přidáme česnek do pánve. Restujeme cca 1 minutu, aby se spojili chutě.
- Maso si nakrájíme na kostky nebo plátky a přidáme do orestováné zeleniny v pánvi.
- Promícháme a ihned servírujeme
Sdílet tento recept