Vařené hovězí s kořenovou zeleninou
Znáte ten pocit, když si dáte perfektně uvařené hovězí maso na jazyk a nemusíte silně žvýkat a rozplývá se Vám na jazyku? Pokud ano tak toto je recept přímo pro Vás. Vařené hovězí s kořenovou zeleninou je delikatesa. V jednoduchosti je krása a toto je příklad skvělého receptu. Hovězí maso je během jedné hodiny až dvou měkké, ale když vydržíte ještě další 2 hodiny pomalu táhnout maso v hrnci tak si vysloužíte ten pocit. Doporučuji vařit větší množství masa. Klidně i 2 kg 🙂 Věřte, že na druhý den už nebude.
Suroviny
- 1 kg hovězí zadní
- 2 kusy cibule
- 4 kusy mrkev
- 1/2 kusu celér
- 3 kusy petržel
- sůl
- pepř celý
- voda
- olivový olej
Porce: porcí
Pokyny
- Maso omyjeme a nakrájíme na hrubší kusy. Do hrnce dáme olivový olej a maso na něm orestujeme. Zalijeme vodou. Přidáme sůl a pepř a vaříme pomalu. Hodně pomalu.
- Během vaření a měknutí masa přiléváme vodu. Maso samotné vaříme cca 3 - 3,5 hodiny. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na velké kusy.
- Poslední půl hodinu vaření masa přidáme zeleninu do hrnce a společně uvaříme do měkka.
- Po 4 hodinách bude zelenina měkká a maso se bude rozplývat na jazyku. Dáme zeleninu a maso na talíř a přidáme silný, ale opravdu silný vývar z masa a zeleniny.
Sdílet tento recept
Počet zobrazení: 16 949
Related Posts
-
Ovocný paleo salát s melounem Kantalup
Žádné komentáře | Čvn 20, 2014 -
Uzená plec s růžičkovou kapustou
Žádné komentáře | Led 6, 2015 -
Domácí hovězí a vepřová konzerva pro paleo gurmány
Žádné komentáře | Led 11, 2015 -
Ovocný paleo salát s borůvkami a medem
3 komentáře | Čvn 16, 2014
About The Author

Jan Dragomir
Osobní trenér, instruktor a lektor kurzů. Paleo dieta je jedna z mnoha diet, ale tahle dieta jde ruku v ruce s cvičením a to mi vyhovuje. Kontakt | POWER WORKOUT