Vepřová kotleta s mrkví a květákem
|Dneska jsme si pro Vás připravili velice rychlý paleo oběd. Kombinace masa a zeleniny je rychlá a jednoduchá na přípravu. Květák se stal velice oblíbenou zeleninou stejně jako mrkev. Tato kombinace je nejen velmi výživná, ale i krásně barevně sladěná. Přidáním tymiánu se změní chuť celého receptu. Tymián je kromě koření také léčivou rostlinou. Působí dezinfekčně proti střevním parazitům. Je to význačný dezodorační prostředek, protože odstraňuje pachy. Působí rovněž proti průjmům a nadýmání, ulevuje při chronických zánětech žaludku. Kromě toho mírni kašel a pomáhá při bronchitídách a černém kašli. Ve velkých dávkách není prospěšný, neboť může způsobit i otravu.
Suroviny
- 150 g vepřová kotleta
- 2 kusy mrkev
- 1/4 kusu květák
- 2 kusy tymián čerstvé větvičky
- sůl
- pepř
- olivový olej extra virgine
Porce: porce
Pokyny
- Květák si očistíme a dáme vařit do vody se solí
- Kotletu omyjeme, osolíme, opepříme. Olivový olej dáme do pánve a přidáme větvičky tymiánu. Necháme mírně orestovat, aby se nám olej ovoněl. Větvičky vyndáme z pánve a maso orestujeme
- Mrkev si očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky a orestujeme na zbylém výpeku v pánvi.
- Uvařený květák dáme na talíř společně s mrkví a masem. Tím se nám spojí chutě a můžeme servírovat
Sdílet tento recept