Vepřová panenka se zeleninovou směsí
|Vepřová panenka je nejkvalitnější maso z prasete proto i cena je malinko vyšší jak u jiných druhů masa. Její kalorická hodnota bílkovin je cca 20g na 100g masa což zaručí plnohodnotný oběd. S kombinací zeleniny je tento recept i plný vitaminů.
Suroviny
- 200 g vepřová panenka
- 1 kus cibule
- 1 kus paprika červená
- 1/4 kusu salátová okurka
- 1 kus rajče
- sůl
- pepř
- olivový olej
Porce: porce
Pokyny
- Panenku si omyjeme a nakrájíme na větší kousky (medailonky). Osolíme a opepříme a dáme restovat na pánev společně s olivovým olejem.
- Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na kousky. Jakmile bude maso orestované. Dáme jej na talíř a přikryjeme dalším talířem. Na výpek dáme cibuli a restujeme. Můžeme přidat olivový olej.
- Papriku, okurku a rajče si omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a restujeme společně s cibulí. Celou směs osolíme a opepříme a restujeme zeleninu do měkka.
- Směs dáme na talíř a přidáme panenku.
Sdílet tento recept