Vepřová kotleta s celerovými hranolkami
|Celerové hranolky? V rámci palea je to vynikající příloha k masu a nejen to. Celer má vysoký obsah vitaminu C, draslíku a vlákniny. Proto stačí malá trocha a budete se cítit nasyceni. Pomáhá při nervových poruchách a folát obsažený v celeru by měli alespoň v malém množství konzumovat ženy, které se chystají otěhotnět. Velice účinná je šťáva z celeru a mrkve, která pomáhá při potížích močového měchýře.
Suroviny
- 1 kg vepřová kotleta v celku bez kosti
- 1 kus celér
- 1 kg mrkev
- 5 kusů cibule
- 250 g cherry rajčátka
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- provensálské bylinky
Porce: porcí
Pokyny
- Maso si omyjeme a nakrájíme na plátky cca 1 - 1,5 cm. Osolíme a přidáme grilovací koření. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na hrubo. Maso dáme do pekáče společně s cibulí a přidáme olivový olej.
- Pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 30 - 50 minut podle typu trouby. Mezitím si očistíme celer. Nakrájíme na tenčí plátky a z těch plátků uděláme hranolky. Dáme restovat na pánev s olivovým olejem. Přidáme sůl a pepř a restujeme do měkka.
- Zatím co restujeme celer si připravíme očištěnou mrkev a krájíme na tenké plátky. Jakmile bude celer měkký, dáme restovat mrkev a přidáme opět olivový olej, sůl a pepř. Restujeme do měkka.
- V této chvíli by maso mělo být hotové a proto si omyjeme rajčátka a rozpůlíme je na půl. Orestujeme na pánvi a přidáme malinko soli a provensálské bylinky.
- V této chvíli vše dáme na talíř.
Sdílet tento recept