Pečené kuřecí prsa se zeleninovou směsí
|Dnes jsme si pro Vás připravili vydatný oběd plný bílkovin a to Pečené kuřecí prsa se zeleninovou směsí. Tato kombinace masa a zeleniny je velice dobře stravitelná. Jedná se o lehký oběd, který je dobrou variantou i pro redukční diety. Věděli jste, že houby jako takové jsou potravinou velmi starou a to zhruba 3000 let? První psané záznamy jsou z dob prastaré Číny. Odborníci přitom mají za to, že jejich uplatnění ve světové gastronomii a léčitelství lze vysledovat nejméně o další tři až čtyři tisíce let do minulosti. Žampiony jsou totiž skvělým zdrojem bílkovin, kterých obsahují mnohem více než ostatní druhy zeleniny a navíc mají mimořádně nízky obsah kalorií. Dále pak obsahují vitamín B, spoustu fosforu a značné množství draslíku.
- 1 kus kuřecí prsa 150 - 250 g
- 2 kusy paprika červená,zelená
- 1 kus cibule
- 3 stroužky česnek
- 6 kusů žampiony
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- olivový olej extra virgine
- Kuřecí prsa si omyjeme. Z vrchní strany nařízneme tak, aby se nám prsa rychleji propekla. Osolíme a přidáme grilovací koření. Připravíme si plech a dáme na něj pečící papír. Prsa vložíme na papír a dáme péct do rozehřáté trouby na 20 - 30 minut na 200 stupňů.
- Doporučuju: veškerou zeleninu si připravit dopředu na talíře či do misek a pak jen přidávat zasebou do pánve.
- Cibuli si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pánev rozpálíme a přidáme olivový olej a vložíme cibuli. Restujeme.
- Papriku si omyjeme a očistíme. Nakrájíme na větší kousky a přidáme do pánve. Restujeme společně s cibulí.
- Žampiony si omyjeme a celé vložíme do pánve (pokud jsou žampiony velké - pokrájíme na menší kousky). Přidáme sůl a pepř (dle chuťi) a opět restujeme společně s cibulí a paprikou. Česnek oloupeme a nakrájíme na libovolné kousky. Přidáme jej do pánve nakocec a už jen 1 min restujeme.
- Zeleninovou směs dáme na talíř a přidáme upečené kuřecí prsa a servírujeme.
Zrovna tahle varianty by pro spousty lidí mohla být problém co se týče trávení. Neoloupaná paprika často dlouho „leží“ v žaludku a následně i nadýmá. Doporučuji přidat k masu do trouby, pak zapařit a oloupat a až potom na tu pánev. A přidal bych trochu balsamika a medu.
Děkuji za komentář. Beru v potaz paleo takové jaké je. V pravěku si nedělali hlavu s tím jestli to jídlo bude těžké nebo lehké, ale děkuji. Třeba Vaši radu využiji v dalším receptu:-)
Prsa jsou TA a nikoliv TY, takže pečená prsa !!! Nikoliv pečené prsa !!!
Je tam napsáno, pečené kuřecí prsO, ne prsA 😉